Opinie

Paul de Beer: De vakbeweging moet kiezen voor een nieuwe koers (26-11-2018)
In dit opinieartikel stelt Paul de Beer vast dat de vakbeweging terecht is gekomen  in een vicieuze cirkel van het verder afbrokkelen van de standaardbaan en voortgaande daling van de organisatiegraad.Hij schetst in zijn artikel twee alternatieven. Klik hier voor dit artikel.
(Dit artikel is gebaseerd op de tekst van een lezing van Paul de Beer op de bijeenkomst onder de titel: "Waar staat de vakbeweging nu?". De volledige tekst van die lezing (met als titel: "De vakbeweging staat op een keerpunt") is beschikbaar door hier te klikken.)

Op deze opiniepagina geven wij ruimte aan iedereen binnen en buiten de vakbeweging om zijn of haar opinie te geven over de huidige staat van de vakbeweging en haar toekomst. Wilt u een bijdrage leveren aan deze discussie, stuur dan uw opinie in via opinie@deburcht.nl. wij nemen dan contact op over plaatsing van uw artikel. De maximale omvang van een artikel is 2000 woorden.

Deze opiniepagina is een onderdeel van het project Goede Tijden (na) Slechte Tijden? In dit project van het Wetenschappelijk Bureau voor de vakbeweging (WB), de Burcht staat de positie en strategie van de vakbeweging in Nederland centraal. Hoe is die positie nu en wat zijn strategieën voor de toekomst? Het project Goede Tijden (na) Slechte Tijden? bevat naast opinievorming twee andere onderdelen.
We doen onderzoek naar de positie en strategie van de vakbeweging (zie daarvoor het tabblad onderzoek op deze website) en we organiseren met regelmaat bijeenkomsten over de positie en strategie van de vakbeweging. Zie daarvoor het tabblad Nieuws op deze website.

Top