Nieuws

DONDERDAG 14 FEBRUARI: Wetenschapsmiddag 2019 -

Deze middag is bedoeld voor medewerkers van vakbonden en vakbondsleden alsmede wetenschappers en masterstudenten die geïnteresseerd zijn in arbeidsverhoudingen. (Aanvang 13.30 uur ; einde 17.00 uur; De Burcht, H. Polaklaan 9, Amsterdam). Onderwerpen zijn: precaire arbeid en de rol van vakbeweging en politiek, positie en strategie van de vakbeweging. Aan het eind van de middag reikt Han Busker (FNV) de scriptieprijs van de vakbeweging uit. U kunt zich aanmelden via: bijeenkomst@deburcht.org

Presentaties beschikbaar van de bijeenkomst 26 november: Waar staat de vakbeweging nu? -

Maandag 26 november vond - onder de titel: waar staat de vakbeweging nu? - de eerste van een serie discussiebijeenkomsten plaats over de positie en strategie van de vakbeweging. Die bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van het nieuwe project Goede Tijden (na) Slechte Tijden? De presentaties van deze middag (van Paul de Beer en Hans Schenk) zijn vanaf nu beschikbaar. Zie hiervoor op deze website de pagina Publicaties (overige publicaties en presentaties).

Project: Goede Tijden (na) Slechte Tijden? -

Goede Tijden (na) Slechte Tijden? is de naam van een nieuw project van het Wetenschappelijk Bureau voor de vakbeweging (WB), de Burcht. In dat project staat de positie en strategie van de vakbeweging in Nederland centraal. Hoe is die positie nu en wat zijn strategieën voor de toekomst? Het project Goede Tijden (na) Slechte Tijden? bestaat uit onderzoek naar vakbondsstrategieën in binnen-en buitenland, discussiebijeenkomsten in de Burcht met experts uit de praktijk, beleid en wetenschap uit binnen-en buitenland, en een opiniepagina op de website van de Burcht (www.deburcht.nl).
Klik hier voor ons nieuwsarchief

Mededelingen

11 april (middag)
Themabijeenkomst: Representativiteit van de vakbeweging; met  Zakaria Boufangacha (FNV) en Niels Jansen (UvA) 

2 mei (middag)
Lezing Prof. Guy Mundlak: ervaringen met organising in verschillende landen

19 juni (middag)
Presentatie onderzoek WB de Burcht naar "Lessen uit het buitenland"

 

 

 

 

 

Top