De Burcht zoekt onderzoeker (v/m) voor 24,5 uur per week

10-09-2021

Het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, De Burcht, zoekt een onderzoeker voor een onderzoek naar de reactie van de sociale partners op de coronacrisis. Welke vernieuwende initiatieven zijn er in bedrijven en sectoren genomen in reactie op de coronacrisis? We zoeken een tijdelijk medewerker voor één jaar voor 24,5 uur per week. Je kunt solliciteren tot 30 september

Het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, Der Burcht, zoekt 

een onderzoeker

voor 24,5 uur per week (0,7 fte)

De onderzoeker zal een onderzoek uitvoeren naar de reactie van de sociale partners op de coronacrisis. Welke vernieuwende initiatieven zijn er in bedrijven en sectoren genomen in reactie op de coronacrisis? Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden aangepast aan de crisis? Welke lessen zijn hieruit te trekken voor toekomstige crisissituaties?

De onderzoeker zal tevens ondersteunende werkzaamheden verrichten voor het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging (WBV), zoals het organiseren van (online) bijeenkomsten, het bijhouden van de website en het ondersteunen van het bestuur van Stichting de Burcht. 

De onderzoeker werkt onder leiding van en in samenwerking met de wetenschappelijk directeur van het WBV, prof. Paul de Beer.

Functievereisten

We zoeken een medewerker met een academische opleiding die ervaring heeft met het zelfstandig verrichten van onderzoek en affiniteit heeft met de vakbeweging. Zij/hij dient over goede schrijfvaardigheden te beschikken. Kennis van (collectieve) arbeidsverhoudingen en de positie van de vakbeweging strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor een periode van één jaar en kan ook de vorm aannemen van een detachering bij De Burcht. Afhankelijk van de verdere ontwikkeling van De Burcht, het onderzoeksprogramma van De Burcht, en de meerwaarde van de medewerker is het mogelijk dat de aanstelling na een jaar zal worden omgezet in een vast dienstverband. 

De onderzoeker wordt ingedeeld op basis van de cao van de FNV in functieschaal 12. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, € 3.514 tot € 4.763 per maand (excl. 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering) op basis van een fulltime aanstelling.

Sollicitatie

Kandidaten voor de functie kunnen tot 30 september hun belangstelling tonen door een motivatiebrief en c.v. per email te sturen aan Paul de Beer (p.t.debeer@uva.nl).

Top