lezing Guy Mundlak op 2 mei

02-05-2019

Donderdag 2 mei : Lezing Guy Mundlak over ervaringen met organizing in vier landen (Duitsland, Oostenrijk, Israël en Nederland. (15.00- 17.00 uur de Burcht, H. Polaklaan 9, Amsterdam). Aanmelden vóór 30 april via: bijeenkomst@deburcht.org

Donderdag 2 mei verzorgt Professor Guy Mundlak een lezing over organizing. Guy Mundlak is verbonden aan de afdeling Arbeidsstudies van de Universiteit van Tel Aviv. Hij is onder andere bekend van zijn studie naar organizing strategieën in vier landen: Duitsland, Oostenrijk, Israël en Nederland. In de bijeenkomst van 2 mei staan de resultaten van dat onderzoek centraal. De vakbonden in deze vier landen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken: een belangrijke rol als sociaal partner, en tegelijkertijd een teruglopende organisatiegraad; bovendien passen ze organizing strategieën toe. Tijdens de lezing komen met name de volgende vragen aan de orde:
1.    Wat zijn de motieven van deze vakbonden om organizing strategieën toe te passen?
2.    Welke verschillende strategieën gebruikt men in het kader van organizing?
3.    Wat is de effectiviteit (op korte en lange termijn) van organizing?
Na afloop van de lezing is er voldoende ruimte om in gesprek te gaan met professor Mundlak. De lezing is in de Engelse taal.
Deelname aan deze lezing is gratis! Let op: het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich aanmelden via: bijeenkomst@deburcht.org. Meldt u zich z.s.m. aan. De uiterste datum voor aanmelding is 30 april. 
Verder lezen:
Guy Mundlak (2016), Organizing workers in Hybrid systems: comparing trade union strategies in four countries- Austria, Germany, Israel and the Netherlands.Klik hier om dit artikel te downloaden.

Top