Vacature: een onderzoeker voor 17,5 uur per week

17-01-2022

Het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging zoekt een onderzoekervoor 17,5 uur per week (0,5 fte). De onderzoeker zal een bijdrage leveren aan het onderzoeksprogramma van het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, in het bijzonder het thema ‘gelijke kansen op waardevol werk’. Wat maakt werk voor werkenden waardevol? Waardoor verschillen de kansen op waardevol werk zo sterk tussen verschillende groepen werkenden? Welke belemmeringen ervaren zij om waardevol werk te vinden en te behouden? En wat kan de vakbond doen om die belemmeringen weg te nemen?

De onderzoeker werkt onder leiding van en in samenwerking met de wetenschappelijk directeur van het WBV, prof. Paul de Beer. 

Functievereisten

We zoeken een medewerker met een academische opleiding die ervaring heeft met het zelfstandig verrichten van (kwalitatief) onderzoek en affiniteit heeft met de vakbeweging. Zij/hij dient over goede schrijfvaardigheden te beschikken. Kennis van (collectieve) arbeidsverhoudingen en de positie van de vakbeweging strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor een periode van één jaar en kan ook de vorm aannemen van een detachering bij De Burcht. 

De onderzoeker wordt ingedeeld op basis van de cao van de FNV in functieschaal 12. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, € 3.514 tot € 4.763 per maand (excl. 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering) op basis van een fulltime aanstelling.

Sollicitatie

Kandidaten voor de functie kunnen tot en met 13 februari hun belangstelling tonen door een motivatiebrief en c.v. per email te sturen aan Paul de Beer (p.t.debeer@uva.nl).

Over het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging

Het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging is een onafhankelijk onderzoeksinstituut, dat grotendeels wordt gefinancierd door de FNV. Het Wetenschappelijk Bureau heeft tot doel onderzoek te verrichten naar vraagstukken die voor de vakbeweging van strategische betekenis zijn. Het vervult een brugfunctie tussen de wetenschappelijke wereld en de wereld van de arbeidsverhoudingen, in het bijzonder de vakbeweging. Het WB maakt deel uit van Stichting De Burcht. 

Kil hier voor het onderzoeksprogramma.

Top